Kroměříž: Radnice v příštím roce rozdělí sociálním službám celkem 7,4 milionu korun

20.10.2020 12:43

Kroměříž podpoří v roce 2021 sociální služby částkou 7,4 milionu korun. Rozhodli o tom zastupitelé. Peníze obdrží na základě výpočtů registrované sociální služby zařazené do sítě sociálních služeb, včetně příspěvkové organizace Sociální služby města Kroměříže.

Kroměříž: Radnice v příštím roce rozdělí sociálním službám celkem 7,4 milionu korun
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Částku pro sociální služby se nám opět podařilo navýšit, což zvláště nyní, v době epidemie koronaviru, považuji za velmi důležité. Oproti letošnímu roku dostanou sociální služby o milion korun více,“ uvedl místostarosta Vít Peštuka.

Navýšení financí pro sociální služby umožní městu v menší míře krátit požadavky poskytovatelů, které v minulých letech byly kráceny zhruba o 40 procent. „Tak město vytváří předpoklady pro to, aby bylo možné poskytovat sociální služby občanům Kroměříže v potřebném rozsahu a kvalitě,“ doplnil Peštuka.

Letos město registrovaným sociálním službám zařazeným do sítě sociálních služeb rozdělilo na dotacích 3,2 milionu korun, dalších 3,2 milionu korun dostaly formou příspěvku Sociální služby města Kroměříže. Dotační program poprvé zavedený na rok 2018 zohlednil množství sociální práce, tedy počet výkonů, které sociální služby poskytly klientům s trvalým bydlištěm v Kroměříži. Dotace do 50.000 korun schvaluje městská rada, částky převyšující sumu 50.000 korun zastupitelé.

Podle vedoucího odboru sociálních věcí a zdravotnictví Radovana Klabala radnice změnou pravidel podporuje více organizace, které poskytují své služby klientům z Kroměříže. Současně poskytovatele sociálních služeb motivuje k podávání žádostí o dotace i na jiná města a obce, odkud mají klienty. Někteří poskytovatelé totiž až do roku 2017 dostávali od města vysoké dotace i tehdy, když klienti z Kroměříže tvořili v celkovém počtu jejich klientů menšinu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Unimo buňky do Těšnovic dodá firma ze Slovenska

16:14 Kroměříž: Unimo buňky do Těšnovic dodá firma ze Slovenska

Vítězné projekty loňského úvodního ročníku participativního rozpočtu nazvaného Vaše Kroměříž se blíž…