Kroměříž: Radnice zjišťuje zájem o dětské skupiny pro nejmenší děti

03.03.2019 19:09

Město Kroměříž podporuje rodiny s dětmi. Zvažuje proto zřízení takzvané dětské skupiny pro děti od jednoho roku do tří let.

Kroměříž: Radnice zjišťuje zájem o dětské skupiny pro nejmenší děti
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Plníme tak jeden z úkolů uvedený v programovém prohlášení koalice, kterým je zřízení jeslí. Dětské skupiny mohou pomoci rodičům ve slaďování rodinného a pracovního života, a to i díky provozní době přizpůsobené potřebám rodičů,“ uvedla místostarostka Daniela Hebnarová.

V Kroměříži již dětské skupiny fungují, jejich kapacita je ale naplněna. Zřizují je soukromí provozovatelé. V současné době město předběžně zjišťuje případný zájem ze strany potenciálních klientů, a to formou ankety, do které se lidé mohou zapojit na internetových stránkách radnice www.mesto-kromeriz.cz.

V anketě lidé mohou například vyjádřit, zda mají o zřízení dětské skupiny vůbec zájem, kolik by případně byli ochotni za pobyt dítěte v ní zaplatit, na kolik dnů v týdnu by dítě do dětské skupiny dávali a v jakém roce by chtěli dítě do ní umístit. Rodiče by mohlo motivovat i to, že umístěním dítěte do dětské skupiny mohou získat slevu na dani z příjmu.

„Podle výsledků ankety se rozhodneme, zda má zřízení městem provozované dětské skupiny smysl. Pokud ano, začneme se zabývat tím, kde by fungovala a od jakého data. I s ohledem na zvolený věk dětí, od jednoho roku do tří let, je zřejmé, že dětská skupina by nekonkurovala mateřským školám,“ uzavřela Hebnarová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.