Kroměříž: Učitelé se seznámili s trendy v oblasti návykových látek

05.12.2022 15:47 | Tisková zpráva

Bezmála 70 pedagogů a pracovníků s mládeží z Kroměřížska se v těchto dnech seznámilo se současnými trendy v oblasti volně dostupných návykových látek.

Kroměříž: Učitelé se seznámili s trendy v oblasti návykových látek
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Téma, které vyvolalo obrovský zájem a rozhodně si zaslouží pozornost, jim přednesla kroměřížská adiktoložka Marika Michajlovičová,“ uvedla Jitka Kuzmínová, projektová manažerka radničního odboru školství, mládeže a tělovýchovy.

Akce se uskutečnila v rámci projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání v ORP (obci s rozšířenou působností) Kroměříž III (MAP III ORP Kroměříž). Další nedávnou aktivitou projektu byla návštěva malé vodní elektrárny Strž v Kroměříži. „Pedagogové z regionu si tak ověřili, že rozhodně stojí za to jít se s žáky na Strž podívat a vidět, jak fyzikální zákony fungují v praxi,“ doplnila Kuzmínová.

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17934 lidí

Pro členy pracovní skupiny projektu z řad pedagogů byl v posledním listopadovém týdnu realizován webinář na téma transakční analýza v oblasti komunikace.

Projekt MAP III ORP Kroměříž se věnuje plánování, rozvíjení a podpoře vzdělávání dětí a žáků do 15 let. Je do něho zapojeno šest desítek základních a mateřských škol z regionu Kroměřížska. Navazuje na dřívější projekty MAP a MAP II. Podpora vzdělávání na Kroměřížsku je tak v této podobě realizována již od roku 2016. Na projekt MAP III by podle Kuzmínové měl navázat projekt MAP IV.

MAP rovněž plní funkci prostředníka mezi školami a operačními programy EU, respektive dotačními tituly. Sbírá investiční záměry od jednotlivých školských zařízení. Komunikuje se zájemci o dotace, školami i s jejich zřizovateli, kteří se na spolufinancování projektů musí podílet.

Město Kroměříž je nositelem projektu. Pěti procenty rozpočtu projektu dofinancovává dotaci z prostředků Evropské unie a ze státního rozpočtu. V projektu jsou spolupracujícími partnery Místní akční skupina Hříběcí Hory a obecně prospěšná společnost Jižní Haná.

Registrační číslo projektu MAP III ORP Kroměříž je CZ.02.3.68/0.0/0.0/20_082/0022989.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…