Kroměříž: Vánoční program se vrací na Velké náměstí

25.09.2020 13:55

Kroměřížané i návštěvníci města se mohou po několika letech opět těšit na vánoční program na Velkém náměstí. Pokud záměr nezhatí protiepidemiologická opatření, radnice lidem nabídne nový koncept Vánoc.

Kroměříž: Vánoční program se vrací na Velké náměstí
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Počítá s inovací světelné výzdoby, programu i prodejních stánků. Věřím, že uspokojí potřeby občanů města i přilehlého regionu,“ uvedl starosta Jaroslav Němec. Vánoční trhy nazvané „Šťastné a veselé“ se letos uskuteční ve dnech 11. až 22. prosince.

Anketa

Podporujete nový plán EU na povinnou relokaci migrantů?

2%
98%
hlasovalo: 36033 lidí

Lidé se mohou těšit na stylovou světelnou výzdobu s nejmodernějšími LED prvky, každodenní pestrý kulturní program a přibližně na dvě desítky jednotně vyzdobených prodejních stánků se sortimentem zaměřeným na dobré jídlo, pití a drobné zboží spojené s Vánocemi. „„I nadále chceme usilovat o zachování komorní a rodinné adventní atmosféry, jak tomu bylo v případě Adventu na radnici, takže chybět nebudou ani další drobné vánoční prvky pro radost návštěvníků,“ dodala místostarostka Daniela Hebnarová.

V posledních čtyřech letech pořádalo město o Vánocích výše zmíněnou akci Advent na radnici. Loni ve svých prostorách připravil adventní program i Dům kultury v Kroměříži, který se letos bude podílet na zajištění trhů na Velkém náměstí. Měly by zde být minimálně tři následující zimy. „Rádi bychom, aby adventní aktivity v Kroměříži byly srovnatelné se standardem jiných měst i se současnými trendy,“ uzavřel vedoucí odboru kultury a cestovního ruchu Pavel Zrna.

Konkrétnější informace k programu i podobě vánočních trhů bude radnice zveřejňovat postupně v dalších týdnech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…