Kroměříž: Vedení radnice ocenilo úspěch dobrovolných hasičů v celostátní anketě

19.01.2020 8:35

Místostarostka Daniela Hebnarová a místostarosta Vratislav Krejčíř přijali na radnici zástupce jednotky sboru kroměřížských dobrovolných hasičů, která zasahovala v dubnu loňského roku u požáru opuštěné kotelny na sídlišti Zachar v Kroměříži.

Kroměříž: Vedení radnice ocenilo úspěch dobrovolných hasičů v celostátní anketě
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Hasiči právě za likvidaci tohoto požáru získali první cenu v 9. ročníku ankety Dobrovolní hasiči roku 2019 v kategorii Jednotka dobrovolných hasičů obce. Na radnici dorazili i s hlavní cenou, skleněnou zásahovou helmou v životní velikosti, která je symbolem ankety.

„Dobrovolní hasiči vykonávají svou činnost zcela zdarma, což platí samozřejmě i o těch kroměřížských. Vyjíždějí k událostem ve městě i okolí a jedná se o mnohdy velmi náročné a riskantní zásahy, proto si ocenění právem zaslouží. V loňském roce si na své konto připsali více než 70 zásahů, což je úctyhodné číslo,“ zdůraznila Daniela Hebnarová.

Setkání na radnici v Kroměříži bylo také příležitostí k oficiálnímu rozloučení s dosavadním velitelem Sboru dobrovolných hasičů Zdeňkem Janáskem. Místostarostka Hebnarová mu poděkovala za dlouholetou práci a zmínila jeho zásluhu na vybudování zbrojnice na Hanáckém náměstí a snahu o modernizaci vybavení výjezdové jednotky. Zároveň předala jmenovací dekret novému veliteli jednotky SDH Kroměříž Adamu Fuksovi.

Právě Adam Fuksa velel jednotce dobrovolných hasičů při zásahu u požáru kotelny na sídlišti Zachar v noci na 7. dubna 2019. Tehdy posílila profesionální hasiče při průzkumu objektu a jeho hašení a její členové se podíleli na transportu popáleného člověka, který se nacházel v objektu. Sice se ho nepodařilo zachránit, práci celé skupiny ale velitel zásahu z řad profesionálních hasičů ocenil. „Jednalo se o maximálně fyzicky i psychicky náročný zásah. Většina z mladších členů týmu se poprvé setkala s úmrtím na místě požáru,“ vzpomínal na loňský duben Fuksa.

Anketa Dobrovolní hasiči roku byla loni vyhlášená již podeváté. Na titul Jednotka sboru dobrovolných hasičů roku 2019 a Sbor dobrovolných hasičů roku 2019 aspirovalo 135 uchazečů.  Odborná porota nominovala v každé ze dvou kategorií 25 jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí a 25 sborů dobrovolných hasičů z celé České republiky, kteří postoupili do finále, vždy pět jednotek a pět sborů na každou z pěti oblastí České republiky. O jejich konečném pořadí poté rozhodovala veřejnost hlasováním na internetu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…