Kroměříž: Vedení radnice ocenilo úspěch dobrovolných hasičů v celostátní anketě

19.01.2020 8:35

Místostarostka Daniela Hebnarová a místostarosta Vratislav Krejčíř přijali na radnici zástupce jednotky sboru kroměřížských dobrovolných hasičů, která zasahovala v dubnu loňského roku u požáru opuštěné kotelny na sídlišti Zachar v Kroměříži.

Kroměříž: Vedení radnice ocenilo úspěch dobrovolných hasičů v celostátní anketě
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Hasiči právě za likvidaci tohoto požáru získali první cenu v 9. ročníku ankety Dobrovolní hasiči roku 2019 v kategorii Jednotka dobrovolných hasičů obce. Na radnici dorazili i s hlavní cenou, skleněnou zásahovou helmou v životní velikosti, která je symbolem ankety.

„Dobrovolní hasiči vykonávají svou činnost zcela zdarma, což platí samozřejmě i o těch kroměřížských. Vyjíždějí k událostem ve městě i okolí a jedná se o mnohdy velmi náročné a riskantní zásahy, proto si ocenění právem zaslouží. V loňském roce si na své konto připsali více než 70 zásahů, což je úctyhodné číslo,“ zdůraznila Daniela Hebnarová.

Setkání na radnici v Kroměříži bylo také příležitostí k oficiálnímu rozloučení s dosavadním velitelem Sboru dobrovolných hasičů Zdeňkem Janáskem. Místostarostka Hebnarová mu poděkovala za dlouholetou práci a zmínila jeho zásluhu na vybudování zbrojnice na Hanáckém náměstí a snahu o modernizaci vybavení výjezdové jednotky. Zároveň předala jmenovací dekret novému veliteli jednotky SDH Kroměříž Adamu Fuksovi.

Právě Adam Fuksa velel jednotce dobrovolných hasičů při zásahu u požáru kotelny na sídlišti Zachar v noci na 7. dubna 2019. Tehdy posílila profesionální hasiče při průzkumu objektu a jeho hašení a její členové se podíleli na transportu popáleného člověka, který se nacházel v objektu. Sice se ho nepodařilo zachránit, práci celé skupiny ale velitel zásahu z řad profesionálních hasičů ocenil. „Jednalo se o maximálně fyzicky i psychicky náročný zásah. Většina z mladších členů týmu se poprvé setkala s úmrtím na místě požáru,“ vzpomínal na loňský duben Fuksa.

Anketa Dobrovolní hasiči roku byla loni vyhlášená již podeváté. Na titul Jednotka sboru dobrovolných hasičů roku 2019 a Sbor dobrovolných hasičů roku 2019 aspirovalo 135 uchazečů.  Odborná porota nominovala v každé ze dvou kategorií 25 jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí a 25 sborů dobrovolných hasičů z celé České republiky, kteří postoupili do finále, vždy pět jednotek a pět sborů na každou z pěti oblastí České republiky. O jejich konečném pořadí poté rozhodovala veřejnost hlasováním na internetu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

13:37 Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

Začíná historicky první aukce nájemního bydlení v Olomouci. Registrační kolo tohoto výběrového řízen…