Kroměříž: Vozidla budou jezdit před koupalištěm Bajda nižší rychlostí

26.11.2017 20:09

Automobily budou jezdit před koupalištěm Bajda nejvyšší povolenou rychlostí 30 kilometrů za hodinu. Před samotným vchodem na koupaliště navíc bude na třech stávajících parkovacích místech nově vyznačen zákaz zastavení tak, aby chodci měli lepší rozhled při přecházení silnice. Opatření navrhla dopravní komise a schválila jej městská rada.

Kroměříž: Vozidla budou jezdit před koupalištěm Bajda nižší rychlostí
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Dopravní značky upozorňující řidiče na omezení rychlosti na 30 kilometrů v hodině a na přítomnost dětí v úseku před nimi budou osazeny v ulici Na Kopečku od pramene Maxmilián až po vchod do koupaliště v ulici Na Sladovnách. „Je pravda, že jsme k tomu přistoupili po kolizi dítěte s autem, která se v této lokalitě stala v létě. Cílem je zvýšit bezpečnost pro chodce i projíždějící řidiče,“ uvedl starosta Jaroslav Němec. Kompletní značení včetně žlutých čar bude instalováno nejpozději na jaře příštího roku.

Rada schválila i několik dalších opatření, která navrhla dopravní komise. Jedná se například o zpracování návrhu a realizaci osazení dopravní značky Parkoviště v místě zrušené autobusové zastávky v ulici Havlíčkova i značky umožňující vjezd pro dopravní obsluhu a rodiče k mateřské školce Kollárova. Na Velkém náměstí za pódiem bude doplněna stávající značka Zákaz zastavení o tabulku Mimo zásobování a svatby. Na Velkém náměstí bude také obnoveno vodorovné dopravní značení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Máme ocenění za nejlepší architekturu v historickém prostředí

22:28 Pardubice: Máme ocenění za nejlepší architekturu v historickém prostředí

Na začátku týdne byly oznámeny výsledky Ceny Klubu Za starou Prahu za novou stavbu v historickém pro…