Kroměříž: Výstava Floria Podzim nabídne stovky bonsají, kameny suiseki i starobylé japonské aranžování květin

22.09.2021 15:47 | Tisková zpráva

Na Výstavišti Kroměříž proběhne od pátku 24. září do neděle 26. září celostátní prodejní výstava Floria Podzim Bonsaj. Tradiční výstava, určená nejen pro všechny zahradníky a zahrádkáře, nabídne i výjimečnou národní expozici stovek bonsají a kamenů suiseki, spojenou s odbornými workshopy, přednáškami či ukázkami starobylého japonského aranžování květin – tzv. ikebany.

Kroměříž: Výstava Floria Podzim nabídne stovky bonsají, kameny suiseki i starobylé japonské aranžování květin
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Návštěvníci na výstavě nakoupí vše potřebné pro dům i zahradu od stovek prodejců z České republiky i ze zahraničí. Kromě tradičního prodeje rostlin, květin, stromů, chryzantém, keřů, zahradní techniky a dalších potřeb je připraven i doprovodný kulturní program, ve kterém vystoupí Vojta Nedvěd se speciálním vzpomínkovým programem na Františka Nedvěda, dechová hudba Boršičanka, či kapela Divousy. Součástí výstavy Floria Podzim Bonsaj bude i výstava kaktusů, sukulentů a masožravých rostlin.

„Ve spolupráci s Českou bonsajovou asociací jsme připravili velkolepou Národní výstavu bonsají a kamenů suiseki. Návštěvníci se mohou těšit na stovky vzácných exemplářů, a to nejen z České republiky, ale i z Německa, Španělska, Francie, či Litvy. Součástí expozice budou i komentované prohlídky, poradenská služba o pěstování bonsají, odborné workshopy či ukázky japonského aranžování květin – tzv. Ikebany. Samozřejmě zde nakoupíte vše potřebné pro pěstování bonsají včetně literatury, nářadí, keramiky a rostlinného materiálu,“ sdělil ředitel Výstaviště Kroměříž Ondřej Kuropata.

Pro malé zahradníky bude otevřen unikátní zábavní park Dětský svět Kroměříž s desítkami vnitřních i venkovních atrakcí pro malé i velké. Dospělí návštěvníci výstavy mají navíc vstup do Dětského světa zdarma.

Anketa

Jsou čeští Romové utlačováni?

11%
79%
hlasovalo: 49609 lidí

Výstava Floria Podzim Bonsaj 2021

Kdy:
24. až 26. září 2021
otevírací doba každý den od 9:00 do 16:00

Kde:
Výstaviště Kroměříž
(K Výstavišti 4069/8, 767 01 Kroměříž)

Ceny vstupného:
základní vstupné 100 korun
důchodci a členové zahrádkářského svazu 80 korun
děti do 150 cm a držitelé ZTP/P zcela zdarma

Více ZDE

Výstaviště Kroměříž navštíví každý rok přes 250 tisíc návštěvníků. Na výstavišti probíhají během celého roku koncerty, výstavy, veletrhy, svatby a jiné kulturní akce. Základní linii výstav tvoří zahradnické výstavy Floria Jaro, Floria Léto, Floria Podzim a Floria Dušičky, které mají tradici již delší než 40 let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…