Kroměříž: Z prvňáčků se stali opravdoví čtenáři

27.05.2022 15:47 | Tisková zpráva

Slavnost, kterou se z žáků prvních tříd stali čtenáři, připravila po dvouleté přestávce opět Knihovna Kroměřížska. Pasování 323 dětí do „stavu čtenářského“ hostil po dva květnové dny Manský sál Arcibiskupského zámku v Kroměříži.

Kroměříž: Z prvňáčků se stali opravdoví čtenáři
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„O symbolické poklepání mečem na ramena malých čtenářů, tedy opravdové pasování, se postaral knihovník arcibiskupského zámku Cyril Měsíc. Myslím si, že to pro děti byl zážitek, na který budou dlouho vzpomínat, velké poděkování patří Arcibiskupskému zámku, který nám umožnil tuto akci zrealizovat. Každý prvňáček dostal od zámku pěkný dárek, a to vstup do zámku zdarma,“ uvedla ředitelka Knihovny Kroměřížska Šárka Kašpárková.

Kroměříž

Okouzlující prostředí, slavnostní atmosféra a přítomnost rodinných příslušníků dětí udělaly z pasování a předávání osvědčení malým čtenářům nevšední událost, která je zážitkem pro všechny zúčastněné. Součástí slavnosti bylo také složení čtenářského slibu ze strany dětí, v němž se zavázaly, že budou nejen knihy číst, ale také o ně pečovat. O hudební doprovod akce se postarali žáci hudebního oboru Základní umělecké školy Kroměříž.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…