Kroměříž na billboardech i v časopisech – kampaň usiluje o každého turistu

19.05.2020 19:33

Radnice zahájila masivní kampaň, zaměřenou na propagaci Kroměříže jako turistické destinace. Je to reakce na pandemii koronaviru, která prakticky paralyzovala oblast cestovního ruchu.

Kroměříž na billboardech i v časopisech – kampaň usiluje o každého turistu
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Přeshraniční turismus na čas přestal prakticky existovat a dá se předpokládat, že i po uvolnění nejpřísnějších opatření nebude cestování do a ze zahraničí tak samozřejmé, jak tomu bylo dosud. „Optimistická varianta, že během léta budou moci lidé s minimem omezení cestovat aspoň v naší zemi, s sebou sice i pro Kroměříž přináší naději na oživení turistických služeb, o to větší úsilí ale musíme věnovat propagaci, abychom z předpokládaného zájmu o domácí cestování vytěžili co nejvíce,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

Obecně se očekává, že turisté budou při výběru cílové destinace opatrnější, přelidněným lokalitám se budou vyhýbat a budou preferovat individuální turistiku před hromadnými zájezdy. A možná někteří teprve teď ocení, jaké skvosty mají doslova za svými humny. A právě tímto směrem vede město kampaň s hlavním sloganem Světové skvosty na dosah. „Vyjadřujeme tím poselství, že i když do zahraničí cestovat nemůžeme, o nic nepřicházíme, protože skvosty světového významu máme i doma,“ vysvětlil vedoucí radničního odboru kultury a cestovního ruchu Pavel Zrna.

Anketa

Líbí se vám zatím kanál CNN Prima News?

3%
91%
hlasovalo: 17213 lidí

Stěžejními motivy kampaně jsou Květná zahrada a Arcibiskupský zámek. „Využíváme prakticky všech dostupných forem reklamy, od velkoformátových bigboardů a billboardů, přes inzerci a PR články ve vybraných cestovatelských i společenských magazínech a novinách, až po on-line prostředí, jako jsou weby a sociální sítě. Tam se s velmi pěknými reakcemi setkaly i vizuály srovnávající Kroměříž se světovými památkami, jako jsou Schönbrunn, Villandry, Vatikán nebo Versailles,“ popsala aktivity města Ivana Frkalová, která má na radnici cestovní ruch na starosti. Co se týče konkrétního umístění, kampaň se zaměřuje spíše na destinace mimo Zlínský kraj. „Chceme být viděni zejména v atraktivních oblastech, tedy v místech vyššího pohybu turistů, v okolí konkurenčních památek UNESCO a podobně,“ dodal Zrna.

Doplňujícím prvkem kampaně je motiv tisícikorunové bankovky s vyobrazením kroměřížského zámku. Tu má obrazně řečeno každý v kapse, ale málokdo ví, že je na ní vyobrazena právě Kroměříž. Jednotná grafika modifikuje několik sdělení – například Kroměříž máte v kapse, 1000 + 1 zážitek v Kroměříži, Co za tisícovku v Kroměříži a podobně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…