Kroměříž připravuje projekt nové centrální spisovny městského úřadu

21.05.2022 8:35 | Tisková zpráva

Kroměřížská radnice připravuje projekt nové centrální spisovny městského úřadu. Stát bude na místě bývalé kotelny v Rumunské ulici na sídlišti Zachar, kterou město koupilo v roce 2019 s cílem, že budovu na spisovnu přebuduje. „Minulé vedení odboru investic chystalo rekonstrukci budovy s neúměrně vysokými náklady. Nyní se ale objevila možnost ucházet se o dotaci pro revitalizaci brownfieldů s využitím jednodušší technologie i dispozičního řešení, což vyjde mnohem levněji,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

Kroměříž připravuje projekt nové centrální spisovny městského úřadu
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Město je ze zákona povinno ukládat dokumenty. Momentálně má spisovnu v suterénu bytového domu v Máchově ulici. Podle vedoucí odboru kancelář úřadu Marie Navrátilové nejsou sklepní prostory bytového domu pro spisovnu ideální. „Potýkáme se se zvýšenou vlhkostí a plísní i s nedostatečnou kapacitou,“ dodala Navrátilová. Odbor investic nechal již dříve zpracovat studii na rekonstrukci bývalé kotelny na spisovnu. Odhad nákladů ale přesáhl 50 milionů korun.

„Z důvodů vysoké finanční náročnosti investice a energetické a provozní náročnosti objektu odbor investic navrhl městské radě změnu koncepce řešení spočívající v razantním zjednodušení stavebních prací a minimalizaci provozních nákladů,“ popsal vedoucí odboru investic Libor Pecháček. Dodal, že náklady na tuto investici, a to včetně vybavení, budou činit maximálně 15 milionů korun. Město se navíc hodlá ucházet o státní či evropské dotace, které by mohly pokrýt desítky procent nákladů. Realizace záměru by se mohla uskutečnit v příštím roce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

7:17 České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

Město České Budějovice představilo jednoznačné plány k výstavbě akvaparku na levém břehu Vltavy, pob…