Kroměřížské náměstí bude patřit historickým vozidlům

16.07.2017 8:39

Velké náměstí v Kroměříži bude v sobotu 5. srpna patřit historickým vozidlům. Uskuteční se zde totiž akce nazvaná Veteránem nejen Kroměřížskem, jejíž hlavní součástí je orientační jízda regionem. „Kroměřížané se budou moci pokochat nádhernými vozy na náměstí od 8:30,“ řekl starosta Jaroslav Němec, který nad akcí převzal záštitu

Kroměřížské náměstí bude patřit historickým vozidlům
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Vozidla budou vystavena do 10:30, kdy se vydají na okružní jízdu Kroměřížskem a Uherskohradišťskem dlouhou 92 kilometrů. Historické automobily pojedou přes Hulín, Pravčice, Rymice, Holešov, Ludslavice, Tlumačov, Kvasice, Novou Dědinu, Kudlovice, Babice a Velehrad a odpoledne pak přes Bunč, Kostelany, Zlámanku, Drahlov, Jarohněvice a Vážany zpět do Kroměříže.

Setkání se účastní automobily, motocykly a užitková vozidla do roku výroby 1945 a vozy vybrané technickou komisí. „Sraz kombinuje prvky výstavy vozů, orientační jízdu a dovednostní úkoly,“ uvedl za pořadatele František Kudela z kroměřížského Veterán klubu. Připraven je i doprovodný program. Více informací a lze najít na internetových stránkách www.ceskyveteran.cz.

Přehlídka veteránů se uskuteční podeváté, koná se každý druhý rok. Loni se v Kroměříži navíc uskutečnila akce Loukotě a řemeny, která představila loukoťové automobily a řemenové motocykly do roku výroby 1918.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

22:09 Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

Zhotovitele netypické, zato velmi atraktivní stavby hledá město Ostrava. Zoologická zahrada a botani…