Kyjov plánuje zavést vratné kelímky

21.07.2020 6:32

Podpora životního prostředí, vidina čistých kulturních a společenských akcí. To jsou hlavní důvody, proč se Kyjov chce zařadit mezi města využívající vratných plastových kelímků, takzvaných NickNacků.

Kyjov plánuje zavést vratné kelímky
Foto: wikipedie
Popisek: Kyjov

"Systém je jednoduchý - namísto jednorázového kelímku návštěvník oproti vratné záloze dostane kelímek vratný, do kterého mu poskytovatelé občerstvení čepují nápoje. Po skončení NickNack zase vrátí, případně si ho ponechá jako suvenýr. V takovém případě se mu záloha nevrací," vysvětluje princip kyjovský místostarosta Daniel Čmelík. Kelímek je vyrobený z odolného plastu, aby mohl být využit mnohokrát a plnil tak svůj účel.

Kelímky by se používaly u většiny akcí pořádaných Městským kulturním střediskem, město je ale nabídne i dalším organizátorům. "Rádi bychom vše stihli připravit do příštího léta, abychom systém vratných kelímků využili během folklorních slavností Slovácký rok. Vloni je navštívilo více než 30 tisíc lidí," doplňuje Čmelík.

Město momentálně připravuje projekt, aby na pořízení NickNacků mohlo využít k tomu určené dotace ze Státního fondu životního prostředí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …