Lanškroun: Prostory v poliklinice již připomínají budoucí ordinace

05.02.2021 8:36

Hrubá stavba objektu I. etapy polikliniky byla po osmi měsících dokončena v předpokládaném termínu. Lékaři, kteří budou ordinovat ve vzniklých prostorách, měli možnost navštívit svá budoucí pracoviště a vznést připomínky.

Lanškroun: Prostory v poliklinice již připomínají budoucí ordinace
Foto: lanskroun.eu
Popisek: Renesanční radnice v Lanškrouně

Na prvním letošním kontrolním dnu stavby ve čtvrtek 7. ledna 2021 bylo s uspokojením konstatováno, že byl dodržen důležitý plánovaný termín - milník, a to dokončení hrubé stavby objektu 1. etapy.

Anketa

Měl by být ministr Blatný odvolán?

16%
30%
hlasovalo: 10488 lidí

Stavba je dnes zastřešena a uzavřena před nepřízní počasí, což umožňuje objekt temperovat a plynule pokračovat v pracích uvnitř přes zimní období.  Ve všech čtyřech podlažích jsou smontovány sádrokartonové příčky a probíhají montáže rozvodů všech vnitřních instalací.

Ve středu 13. ledna proběhlo přímo na stavbě jednání s budoucími uživateli polikliniky, tedy většinou s lékaři. Ti si prohlédli svoje budoucí ordinace a pracoviště v prvním a v druhém nadzemním podlaží a současně jim k tomu byl podán podrobný výklad ze strany projektanta. Hned na místě byly řešeny některé oprávněné požadavky či náměty budoucích uživatelů. Další obdobné jednání s uživateli prostorů ve třetím podlaží proběhne ve čtvrtek 21. ledna. Hlavním účelem jednání a prohlídek je předejít případným nesrovnalostem a dodatečným úpravám po dokončení stavby, vzájemně se informovat o postupu prací a sladit vzájemnou součinnost. Ukázalo se, že tyto schůzky jsou oboustranně důležité a velmi užitečné. 

„Jsem velice rád, že se tato schůzka uskutečnila. Měli jsme několik připomínek, všichni ze stavby byli velice vstřícní a snažili se všechny naše připomínky zapracovat. Jsem celkově rád, že se poliklinika staví, a věřím, že to všechno skončí brzy a úspěšně,“ říká lékař ortopedie MUDr. Vladimír Cvrček.

Místostarosta Oldřich Strnad dodává: „Pro mě osobně i pro město je to historický mezník. Vypadá to, že by se lékaři mohli nastěhovat s předstihem, to znamená dříve než v červnu. Stavba objektu 2. etapy by tak mohla začít dříve a tím by se stihla dát hrubá stavba pod střechu. Během zimních měsíců by mohly probíhat práce na vnitřních prostorech. Těší mě, že lékaři využili možnosti schůzky, prošli si svá budoucí pracoviště a měli tak možnost společně s projektantem řešit případné požadavky a nesrovnalosti.“

Seznam lékařů v 1. etapě

1.NP RTG Mgr. Máca
Gynekologie MUDr. Ráček, MUDr. Doležalová

2.NP Ortopedie/chirurgie MUDr. Cvrček
Chirurgie MUDr. Nožička

3.NP Laboratoř Ing. Kuťák
Neurologie  MUDr. Břečka
Logopedie  MUDr. Šimerdová
Interna MUDr. Šimon

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

7:17 Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

V uplynulých měsících prošlo kino čas zevrubnou obnovou, největší za posledních 20 let. Kinosál s no…