Lanškroun: Řidiči budou využívat nových parkovacích automatů

27.04.2020 19:53

Ve středu 22. dubna firma ClickPark s.r.o. zahájila instalaci nových parkovacích automatů, které umožní placení mincemi, během tří měsíců i platební kartou a následně i mobilní aplikací. Město Lanškroun využívá na placených parkovištích čtyři automaty, dva na nám. J. M. Marků, jeden před poliklinikou a jeden na nám. A. Jiráska.

Lanškroun: Řidiči budou využívat nových parkovacích automatů
Foto: lanskroun.eu
Popisek: Renesanční radnice v Lanškrouně

Zastaralá technika a časté poruchy. To jsou důvody, které přiměly vedení města Lanškroun k výměně parkovacích automatů. K instalaci nových parkovacích automatů došlo záměrně v tomto období, kdy bezpečnostní rada ORP v souladu s vládním nařízením rozhodla o zrušení zpoplatnění parkovného.

Parkovací automat Strada Pal je spolehlivý, bezpečný a mnohostranný parkovací automat, který představuje vyspělý technický prostředek řízení a organizace městských zón placeného stání. K základním výhodám patří jednoduchá obsluha a ovládání, velký a přehledný displej. Datové funkce umožní na dálku kontrolu, jestli v nich nedochází papír na tisk lístků nebo nahlásí poruchu. Největší změnou bude platba přes mobilní aplikaci, díky které je schopen řidič zaplatit pomocí dvou kliků. Aplikace s názvem ClickPark je volně ke stažení na GooglePlay i AppStore. Pokud se řidič zaregistruje v systému, tak mu deset minut před vypršením parkování přijde SMS s upozorněním a parkovací dobu si může snadno prodloužit. Městská policie tak bude schopná díky aplikaci ParkControl zkontrolovat vozidla bez parkovacích lístků. Případní neplatiči tak budou mnohem snáze odhaleni.

Za nové parkovací automaty zaplatí město Lanškroun celkem 552 tis. korun bez DPH. Příjmy za parkovné v roce 2019 představovaly částku celkem 1 846 170 Kč.

Doba placeného parkování i cena parkovného zůstanou pro tento rok beze změny. Úhrada za parkování činí 10 Kč za každou započatou hodinu v čase od 7 do 17 hodin (pondělí až pátek) a od 7 do 12 hodin (sobota). Celoroční parkovací karta přijde na 2 tisíce korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…