Lanškroun se připravuje na oslavy 100 let od vzniku samostatného Československého státu

20.02.2018 13:02

Pracujete v organizaci, která si chce připomenout letošní významná výročí? Pokud jste členem spolku či jiné organizace, která se rozhodla, že letos přichystá nějakou akci, připomínající významná tzv. "osmičková" výročí, dejte nám vědět.

Lanškroun se připravuje na oslavy 100 let od vzniku samostatného Československého státu
Foto: lanskroun.eu
Popisek: Renesanční radnice v Lanškrouně

Kontaktujte město Lanškroun prostřednictvím e-mailu vedoucí kanceláře starosty a tajemníka petra.brejsova@lanskroun.eu. Chystáme přehled akcí, které se ve městě chystají a pojí se s tímto tématem. Rádi bychom je propojili a společně propagovali.

Dílčí projekty, které připomenou roky 1918, 1938, 1948, 1968 chystají lanškrounští skauti, městská knihovna, kulturní centrum, dům dětí a mládeže, městské muzeum i město.

Již nyní lze zmínit výtvarnou soutěž, kterou pořádá Dům dětí a mládeže Damián, literární soutěž, kterou chystá městská knihovna a historickou soutěž připravovanou městským muzeem. Městské muzeum na podzim také představí výstavu s názvem 100. výročí vzniku Československa a při příležitosti vernisáže této výstavy i velmi zajímavou historickou akci.

Oslavy výročí české státnosti se spojí i s letošní jubilejní Lanškrounskou Kopou. Připravuje se videomapping, který rozpohybuje celou budovu lanškrounského gymnázia a připomene významné okamžiky z uplynulých 100 let v Lanškrouně i v Česku.

Oslavy vyvrcholí v neděli 28. října, občané města budou včas informováni o přesném programu tohoto slavnostního dne.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…