Letošní Colours of Ostrava zahájí Florence + The Machine

26.06.2019 17:58

Osmnáctý ročník festivalu Colours of Ostrava proběhne od 17. do 20. července opět v industriálním areálu ostravských Dolních Vítkovic. Hlavními lákadly jsou například legendární kapela The Cure, Florence + The Machine, Rag´n´Bone Man, Rosália, ZAZ, Tom Walker, Mariza, Kronos Quartet a mnoho dalších.

Letošní Colours of Ostrava zahájí Florence + The Machine
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Celkově program nabídne téměř 120 kapel z 37 zemí celého světa – od Brazílie, Ekvádoru, Haiti či Jamajky přes Estonsko, Dánsko, Irsko, Izrael, Velkou Británii až po Japonsko, Austrálii, Nový Zéland a Kanadu. Od popu přes rock, jazz, elektroniku, punk, soul, indie až po exotickou world music.

„Festival Colours letos dosáhl plnoletosti. Festival je jedna z věcí, které mění image Ostravy k lepšímu. Dneska, když se řekne Colours, tak lidé v celém Česku, ale i ve světě vědí, co to znamená. Já přeji festivalu Colours, ať ten dospělý věk krásně prožijí i v těch dalších letech a aby festival vzkvétal i nadále. Jsem vděčný tomu, že v Ostravě máme silné partnery, kteří jsou ochotni tomu napomoci. Samozřejmě město je jedním z nich. Z těch více než 50 festivalů, které se v Ostravě pořádají, je Colours na jasné špičce,“ řekl na tiskové konferenci, která se konala 24. června v Gongu v Dolních Vítkovicích náměstek primátora Zbyněk Pražák.

Již počtvrté proběhne v rámci festivalu Colours of Ostava v areálu Dolních Vítkovic mezinárodní diskusní fórum Meltingpot, kde se na devíti scénách sejde celkem 200 inspirativních řečníků z více než 20 zemí světa. Vystoupí řada osobností, například kontroverzní vědec Joe Davis, komentátor Andrew Keen, ekologický aktivista Manari Ushigua, izraelský spisovatel Tuvia Tenenbom, tanečnice, skladatelka a bývalá vokalistka Madonny Donna de Loryová, novinář Wojciech Jagielski nebo politolog Jeffrey A. Winters. Z českých řečníků účast přijal generál Petr Pavel či autor knih pro děti, ilustrátor, grafik a tvůrce animovaných filmů Petr Sís.

24 open-air i krytých scén

Meltingpot letos nabídne scénu The Big Bang, která se bude věnovat kvantové fyzice. Vystoupí na ní vědci působících ve slavné laboratoři CERN u Ženevy ve Švýcarsku. Novinářům to na tiskové konferenci za organizátory řekl Vojtěch Pleskot.

Část programu fóra se zaměří i na české para hokejisty, kteří v Ostravě na nedávném mistrovství světa vyvolali velkou vlnu nadšení. Hráči před časem projevili zájem si zazpívat na festivalu Colours of Ostrava svou hymnu, na jejímž vzniku se podílela ostravská kapela Nedivoč. „Přání jim splníme a přidáme ještě něco navíc,“ řekla ředitelka Colours of Ostrava Zlata Holušová. Při Meltigpotu se uskuteční diskuse s hráči i jejich trenérem Jiřím Břízou, moderovat ji bude Robert Záruba.

Vedle fóra Meltingpot proběhne v rámci festivalu také další, tradičně bohatý, mimohudební program – divadla, workshopy, filmy, výtvarné instalace a další doprovodné aktivity. Nebudou chybět Scéna Česká televize, Reflex stage a Design zóna. Celkově se v areálu Dolních Vítkovic bude nakonec nacházet 24 open-air i krytých scén.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…