Liberec: Akce JEHLA v číslech !

18.04.2019 6:27

Liberečtí strážníci se i v letošním roce přihlásili k celostátní akci JEHLA, v rámci které našli a odborně zlikvidovali 8 kusů injekčních stříkaček.

Liberec: Akce JEHLA v číslech !
Foto: liberec.cz
Popisek: Detail liberecké radnice při západu slunce

Při sběru použitého infekčního odpadu po narkomanech našli a zlikvidovali 8 kusů injekčních stříkaček, 2 kusy inzulínových per a několik desítek drobných částí zdravotnického materiálu pro aplikaci drog. Po celé republice pak strážníci z 35 městských a obecních policií očistili svá města od 850 kusů použitých jehel a stříkaček. Strážníci se soustředili na nepřehledná a málo frekventovaná místa v centru i okrajovějších částech Liberce.

V Liberci prošli lokalitu vlakového nádraží, park u ulice Zeyerova, ulici Pastelovou, podchod na sídlišti Rochlice, oblast cyklostezky u Skateparku a další. Společně se strážníky se na sběru infekčního materiálu podíleli i liberečtí asistenci prevence kriminality.


Od začátku roku 2019 strážníci v Liberci nalezli a odborně zlikvidovali více jak 80 kusů injekčních stříkaček. Přestože sběr infekčních materiálů po narkomanech je součástí jejich každodenní práce, velký smysl mají i tato cílená opatření.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…