Liberec: Čeští a němečtí hasiči cvičili na Kristýně

02.03.2018 12:17

Tři jednotky dobrovolných hasičů se účastnily posledního z řady výcviků, tentokrát na téma Záchrana osob z ledu.

Liberec: Čeští a němečtí hasiči cvičili na Kristýně
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

Výcvik byl součástí projektu „4 města zachraňují přes hranice / 4 Städte retten über die Grenze“ a účastnili se ho hasiči z Hrádku nad Nisou, Liberce - Krásné Studánky, a Hernnhut - Berthelsdorfu. Chyběli žitavští kolegové, kteří se bohužel na poslední chvíli omluvili.

Jednalo se v pořadí již o třetí praktický výcvik financovaný z tohoto projektu, který navazoval na jarní a podzimní odbornou přípravu, týkající se práce na klidné a tekoucí vodě. Zahájení a teoretická příprava proběhla u hasičů v Hrádku nad Nisou. Lektory byli stejně jako na jaře a na podzim členové Vodní potápěčské a záchranné služby Liberec. Podmínky pro výcvik byly velmi reálné, teplota vody 0°C, vzduch – 7°C a tloušťka ledu pouhých cca 10 - 13 cm.

Praktická část na vodní nádrži Kristýna

Praktická část proběhla na vodní nádrži Kristýna v Hrádku nad Nisou. K výcviku bylo využito nové vybavení, pořízené z tohoto projektu. Cvičící si prakticky vyzkoušeli pohyb v ledové vodě, přiblížení k postižené osobě a různé způsoby záchrany za využití prostředků z výbavy hasičského auta. Jedná se o použití zásahové hadice, žebříků, miralonové smyce, osobních záchranných prostředků …

Na závěr proběhlo obvyklé krátké vyhodnocení výcviku. Již tradičně také patří velký dík paní Romaně Cermanové, která všechna setkání oboustranně tlumočí. Poděkování patří také všem cca 30 účastníkům za aktivní přístup a libereckým potápěčům za odborné vedení a lektorování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…