Liberec: Dobrovolní hasiči získají nové vybavení za milion korun

07.10.2018 19:03

Liberec: Dobrovolní hasiči získají nové vybavení za milion korun
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

Celkem 492 tisíc korun získalo město z Dotačního fondu Libereckého kraje, podprogramu Podpora jednotek požární ochrany obcí Libereckého kraje. Dalších 480 tisíc korun poskytlo statutární město Liberec jako svůj podíl. V letošním roce uspělo statutární město Liberec celkem se čtyřmi žádostmi o poskytnutí dotace.

„Prostředky jsme využili na nákup 18 zásahových přileb, 12 zásahových obleků, 30 zásahových kukel, čtyř speciálních obleků pro práci na vodě, opravu cisternových automobilových cisteren z Vesce a Vratislavic a na nákup materiálu pro jednotku předurčenou pro civilní ochranu," uvedl primátor Tibor Batthyány s tím, že zásahové přilby, obleky a kukly budou rozděleny mezi všech osm jednotek dobrovolných hasičů zřizovaných městem Liberec, kde nahradí vybavení, kterému končí životnost, nebo bylo poškozeno při zásazích.

Dobrovolní hasiči z Karlinek, jako jednotka předurčená pro civilní ochranu, získají další materiál pro stavbu nouzového ubytování při mimořádných událostech, hasiči z Vratislavic a Machnína pak po dvou kusech speciálních obleků pro práci na vodě. „Dále proběhly dvě velké opravy cisternových automobilových stříkaček. Jedná se o vozidla takzvaného prvního výjezdu, tedy vozidla, která vyjíždějí k požáru jako první," doplnil primátor. U cisterny z Vratislavic byla provedena kompletní výměna převodovky, u cisterny z Vesce proběhla generální oprava čerpadla a oprava karoserie vozidla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…