„Lidé se čím dál víc vracejí k přírodě a snaží se poznat její tajemství a zákonitosti. Svět včel má svou přesnou hierarchii a řád. A to, že máme med ve skleničce na stole u snídaně, rozhodně není bez práce a samozřejmé. Myslím, že pro řadu lidí bude překvapivé, co všechno té skleničce na stole předchází,“ uvedla Květa Vinklátová, radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.
Koho zajímá práce včelaře, ten se může vypravit na včelí farmu Smržov. Uchystali tam několik ukázkových úlů, kde se lze seznámit s ošetřováním včelstev. Pod vedením zkušeného včelaře si tu zájemci zkusí běžné včelařské činnosti. Jedná se především o vybírání medných plástů z medníků, jejich ometání — odvoz do medárny, odvíčkování, vytáčení medu a jeho čištění včetně stáčení do sklenic.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV