Liberec: Město hledá náhradní prostory pro úředníky z Uranu

17.04.2021 9:41

Město Liberec zahájí v letošním roce rekonstrukci budovy Uran vedle současného autobusového nádraží.

Liberec: Město hledá náhradní prostory pro úředníky z Uranu
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

„V přízemí Uranu umístíme zázemí našeho autobusového terminálu. Zároveň počítáme s odstraněním starých nevzhledných buněk stávajícího autobusového nádraží,“ popisuje primátor Liberce Jaroslav Zámečník.

Ve druhé etapě pak město začne připravovat v prostoru stávajícího autobusového nádraží kapacitní parkovací dům, v té třetí etapě by potom mělo dojít k vybudování přestupního terminálu v prostorách hlavního nádraží. „V tomto případě se jedná o investici Libereckého kraje, na níž ale budeme spolupracovat,“ dodává primátor města Liberec Jaroslav Zámečník.

Anketa

Souhlasíte s trestem stop na 10 zápasů pro fotbalistu Slavie Kúdelu za údajný rasismus?

3%
95%
hlasovalo: 16427 lidí

Po dobu rekonstrukce budovy Uran je potřeba umístit odbory, které tady sídlí, a také zázemí Městské policie Liberec do náhradních prostor. Ideální pro občany by bylo místo v centru města, poblíž městské hromadné dopravy nebo s možností parkování a také v blízkosti dalších pracovišť libereckého magistrátu.

„Prostory, které hledáme, musí splňovat několik důležitých požadavků. Umístit do nich potřebujeme minimálně 36 kanceláří, prostory pro spisovny a další nutné zázemí. Dalšími podmínkami nutnými pro provoz úřadu je například i zajištění bezbariérového přístupu. Nabízené prostory navíc musí ležet na Metropolitní optické síti nebo v její těsné blízkosti tak, abychom dokázali zajistit veškerou potřebnou agendu pro občany v kvalitě, na kterou byli doposud zvyklí,“ říká tajemník magistrátu Martin Čech.

Výzva k podání nabídek na zajištění náhradních nájemních prostor pro zajištění činností Magistrátu města Liberec je uveřejněna na úřední desce statutárního města. Předpokládané zahájení nájmu je podzim 2021. Nabídky mohou zájemci zasílat do 14. května, prostřednictvím datové schránky (ID datové schránky 7c6by6u) nebo poštou na adresu nám. Dr. E. Beneše 1/1, 460 59 Liberec 1, vždy k rukám tajemníka Magistrátu města Liberec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…