Liberec: Město může řešit autovraky

27.01.2020 19:53

Odložené nepojízdné vraky aut trápí Liberečany dlouho. V současné době město Liberec registruje téměř 100 vozidel, které se dají nazvat vraky.

Liberec: Město může řešit autovraky
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

„Dále víme navíc o desítkách vozidel, která lidé označují za vraky, ale nesplňují současné podmínky,“ komentuje náměstek primátora Jiří Šolc.

Aktuálně platná legislativa neumožňovala jejich efektivní řešení. Proto vedení města podporovalo iniciativy v Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky k přijetí lepší a pružnější praxe po vzoru okolních zemí. Například na Slovensku už tento vyhovující stav nastal před mnoha lety.

Město nyní osud novely zákona sleduje. Po přijetí Senátem a podpisu prezidentem spustí Liberec kampaň na vyhledání všech autovraků, připraví jejich označení a následně je označí. Poté poběží půlroční zákonná lhůta pro majitele autovraku k odstranění. Po lhůtě pak dojde ke sešrotování ohyzdných plechů a tyto náklady bude město vymáhat po majiteli vozidla.

Autovraky řešené podle současné legislativy najdete v přehledu na webu města ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…