Liberec: Město opět rozdává státní vlajky

12.10.2018 10:47

Při příležitosti blížícího se svátku Dne vzniku samostatného Československa dne 28. října nabízí město Liberec svým občanům zdarma české státní vlajky.

Liberec: Město opět rozdává státní vlajky
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

Vlajky o velikosti 90 x 60 cm budou připraveny k vyzvednutí po předložení občanského průkazu (trvalé bydliště v Liberci) od pondělí 15. října v Městském informačním centru do vyčerpání zásob. Poprvé takto radnice rozdávala vlajky před svátkem Dne vítězství 8. května.

Primátor Liberce Tibor Batthyány tak opět vyzývá Liberečany, aby si pro vlajky přišli a u příležitosti státního svátku je vyvěsili. Apeluje tak na posílení pocitu národní hrdosti a vlastenectví. Česká republika v letošním roce slaví nejen významné sté výročí vzniku Československa, ale připomíná si i přelomové události let 1938, 1948 a 1968.

„Je velká škoda, že státní svátky lidé často vnímají jen jako den volna. Byl bych rád, kdyby tento krok napomohl aspoň trochu k projevu vlastenectví, které se z naší společnosti poněkud vytrácí,“ řekl primátor Tibor Batthyány.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…