Liberec: Oprava historického vstupu do ZOO dokončena

06.11.2020 6:32

S ohledem na historickou hodnotu úplně prvního vstupního portálu do liberecké ZOO, postaveného v průběhu funkčního období ředitele Ericha Sluwy, zakladatele liberecké ZOO, provedla restaurátorská firma opravu této mimořádné ukázky tehdejší drobné funkční architektury.

Liberec: Oprava historického vstupu do ZOO dokončena
Foto: liberec.cz
Popisek: Detail liberecké radnice při západu slunce

Na rekonstrukci, vzhledem k tomu, že se vstupní portál nachází u Masarykovy ulice, která patří k nejhodnotnějším částem městské památkové zóny, dohlíželi i pracovníci Národního památkového ústavu. V rámci oprav byly pomístně zhotoveny nové omítky, bylo doplněno oplechování říms, odvodnění portálu a dále byl proveden nový sjednocující nátěr v původních barevných tónech. Pevně věříme tomu, že se časem povede zkultivovat i současná podoba stánku s ovocem a zeleninou a zrevitalizuje se i celý prostor směrem k Labutímu jezírku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.