Liberec: Skiareál Ještěd zahajuje letní sezónu 2020

03.05.2020 8:38

Letní provoz sedačkové lanovky Skalka začal již tento pátek 1. května při dodržení hygienických opatření pro zajištění ochrany zdraví návštěvníků. Turisté se mohou těšit na naučné stezky a krásné pěší okruhy po okolí. Letní sezónu zahájil také JEŠTĚD Bikepark nebo půjčovna terénních koloběžek. Skiareál rozšiřuje s vybranými partnerskými hotely produkt LANOVKA ZDARMA.

Liberec: Skiareál Ještěd zahajuje letní sezónu 2020
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

Lanová dráha Skalka se poprvé rozjela již v pátek 1. května a do začátku letních prázdnin bude návštěvníky vozit v režimu víkendů a státních svátků. Provozní doba od 9 do 17 hodin, stejně jako cena jízdného, zůstávají stejné jako v minulém roce. Poklidná jízda lanovkou na čerstvém vzduchu nabídne jeden z nejhezčích pohledů na Ještěd, a od horní stanice mohou pěší i cyklističtí turisté dále pokračovat některým z oblíbených okruhů nebo naučnou stezkou po areálu.

S ohledem na situaci ohledně globální pandemie koronaviru, a v souladu s příslušnými nařízeními vlády, je Skiareál Ještěd na provoz připraven i díky několika důležitým opatřením, která minimalizují rizika přenosu nákazy a ochrání zdraví návštěvníků.

„Jsme rádi, že s počátkem májových svátků můžeme konečně přivítat první jarní návštěvníky. Věřím, že využijí možnost strávit svůj volný čas v krásné přírodě pod Ještědem a najdou si k nám cestu. Určitě dbáme i na zdraví a bezpečnost, a proto jsme připravili několik hygienických opatření, která si současná situace žádá,“ doplňuje ředitel Jakub Hanuš.

Anketa

Věříte, že Kreml vyslal agenta, který měl odpravit starostu Prahy 6 Koláře?

hlasovalo: 36987 lidí

Otevřen je také JEŠTĚD Bikepark, kde proběhly poslední úpravy a instalace nových překážek. Oblíbený český areál s dlouhou tradicí a závodní historií nabízí čtyři sjezdové tratě všech obtížností. Zájemci mohou využít i zapůjčení špičkového testovacího modelu enduro kola v místní půjčovně. Vyznavači zdravé dávky adrenalinu si mohou zpestřit svůj výlet jízdou na terénní koloběžce po doporučené trase. U horní stanice lanovky Skalka si návštěvníci užijí originální výhled na ještědský vysílač přes JEŠTĚD Fotopoint, odkud mohou své fotografie sdílet na sociálních sítích. K dispozici je i letos občerstvení na dolní Skalce, které nově nabízí zastřešenou terasu.

Turisté mohou letos využít značně rozšířeného produktu LANOVKA ZDARMA, do kterého se zařadilo několik partnerských hotelů a penzionů. Ve vybraných ubytovacích zařízeních hosté získají zpáteční jízdenku na lanovku Skalka zcela zdarma. Skiareál Ještěd tak pomáhá lokálním partnerům znovu nastartovat jejich podnikání v oblasti cestovního ruchu po uzavření jejich provozů v důsledku koronaviru.

Kompletní informace o letním provozu Skiareál Ještěd uvádí na svých webových stránkách ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Chemický postřik proti plevelu

13:37 Kolín: Chemický postřik proti plevelu

Město Kolín informuje své obyvatele o harmonogramu chemického postřiku proti plevelu.