Liberec: U knihovny roste strom na památku Olgy Havlové

01.10.2018 16:47

Krajská vědecká knihovna v Liberci se připojila k projektu Výboru dobré vůle – Nadace Olgy Havlové, který si vzal za cíl vysadit letos po republice 85 stromů a uctít tak její odkaz.

Liberec: U knihovny roste strom na památku Olgy Havlové
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

Jeden z těchto stromků už roste i v Liberci. Přímo před synagogou vysadili mladou třešeň zástupci nadace, knihovny, Libereckého kraje a za město Liberec náměstek primátora Ivan Langr.

„S Výborem dobré vůle – Nadací Olgy Havlové jsme v minulých letech úzce spolupracovali na pořádání preventivních přednášek o zdraví i o různých typech onemocnění. Když se Výbor dobré vůle na nás obrátil s myšlenkou zasadit u knihovny mladý stromek, souhlasili jsme,“ říká ředitelka Krajské vědecké knihovny, Blanka Konvalinková.

Připomínáme, že stavbu liberecké knihovny, které se také říká Stavba smíření, v době jejího vzniku podpořil bývalý prezident Václav Havel, který ji také několikrát osobně navštívil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…