Liberec: Zahrada u kostela Nalezení svatého Kříže je opět otevřena

14.07.2020 18:35

Po delší pauze byla pro milovníky sakrální architektury a širší veřejnost opět otevřena zahrada kostela Nalezení sv. Kříže, která průběžně prochází plánovanou revitalizací a přeměně na parkovou oblast v rámci projektu č. 100279636 VIA SACRA – příspěvek k zachování a propagaci společného kulturního dědictví.

Liberec: Zahrada u kostela Nalezení svatého Kříže je opět otevřena
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

Projekt VIA SACRA sdružuje síť pamětihodností evropského významu v oblasti Euroregionu Neiße-Nisa-Nysa, které v kulturním prostoru ve středu Evropy svědčí o bohaté kulturní a duchovní historii národů, které toto území společně sdílí již po dlouhá staletí. Projekt se svými aktivitami snaží vrátit část tohoto dědictví minulosti opět do povědomí lidí.

V areálu zahrady se nachází zrestaurovaný Mariánský sloup z dílny Matyáše Brauna, postavený jako dík za záchranu před morem roku 1680, Křížová cesta, kterou tvoří čtrnáct výklenkových kapliček, Kaple Božího hrobu z roku 1722 jako kopie kaple, stojící uprostřed Chrámu Božího hrobu Jeruzalémě, a odpočinkové místo pro návštěvníky barokní zahrady.

Zahrada je pro své návštěvníky otevřena každý den od 8 do 19 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

19:06 Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

U ošetřeného javoru v Jabloneckých Pasekách je nyní opravený křížek. Zatímco strom loni nechal odbor…