Liberec má nový domov pro seniory

06.04.2019 11:40

Víte, že má Liberec nový domov pro seniory? Počátkem roku ho ve Vratislavicích otevřela soukromá společnost. Obyvatelům Liberce a okolí starším 55 let nabízí nepřetržitou péči. Zaměřuje se i na pacienty s Alzheimerovou chorobou nebo jiným typem demence. Moderní zařízení si dnes prohlédl náměstek primátora Ivan Langr.

Liberec má nový domov pro seniory
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

Bezbariérové SeniorCentrum (ZDE) zajišťuje svým klientům kromě zdravotní, ošetřovatelské a sociální péče také doplňkové služby i volnočasové aktivity, jako například rukodělné činnosti, kulturní a společenské akce, fitness či fyzioterapii. Zprostředkovává i běžné služby, jako jsou kadeřník, pedikúra, dovoz osobních nákupů či masáže. Celková kapacita domova je 148 lůžek.

Domov disponuje jednolůžkovými a dvoulůžkovými pokoji s vlastním sociálním zařízením a polohovatelnými lůžky. Konečná podoba pokoje vždy závisí na konkrétním přání klienta. Prostředí celého domova je přizpůsobeno tak, aby klientům připomínal známá prostředí. Ve společné jídelně je například celoplošná fototapeta Šaldova divadla, chodby pak zdobí přírodní motivy z okolí Liberce. Součástí zařízení je i venkovní terasa, která slouží seniorům k odpočinku. Na zahradu přímo navazuje Vratislavický park.

Seniorům, kteří trpí Alzheimerovou chorobou či jinou formou demence, slouží v Liberci od roku 2015 také domov v opravené secesní vile v Masarykově ulici. Kapacita tohoto domova je 36 osob.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…