Liberec se vzdá krajské dotace, aby získal vyšší z IROP

23.10.2017 16:04

S ohledem na zpoždění procesu projektové přípravy cyklostezky Hrazená – Barvířská a potenciální ohrožení termínu využití dotace z Dotačního fondu Libereckého kraje rozhodli liberečtí radní o vrácení dotace ve výši 138 809 Kč. Město navíc na projektovou přípravu cyklostezky může získat dotaci z IROP – IPRÚ, která je oproti krajské dotaci výrazně výhodnější.

Liberec se vzdá krajské dotace, aby získal vyšší z IROP
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

„V tomto případě je nejvýhodnější nežádat o prodloužení termínu realizace projektu a ohrožené dotace se vzdát. Městu tímto krokem nevznikne žádná finanční újma, protože využijeme možnosti dotace z IROP, která může dosáhnout výše 516 186 Kč, což je 90% celkových nákladů a bezmála čtyřnásobek výše dotace z dotačního fondu LK. Liberecký kraj bude moci vrácené prostředky využít na jiné vhodné projekty včetně případných dalších projektů města Liberec. Krajské podpory výstavby cyklostezek si vážíme a i nadále ji chceme využívat,“ vysvětlil náměstek primátora pro ekonomiku, strategický rozvoj a dotace Jan Korytář.

Cyklostezka Hrazená – Barvířská je jednou ze dvou součástí cyklotrasy Odra - Nisa. Termín realizace zpracování projektové dokumentace a vydání územního rozhodnutí k úseku Hrazená – Barvířská je ve smlouvě s firmou HaskoningDHV Czech Republic spol. s.ro. stanoven do 31. 12. 2017. Za předpokladu dodržení termínu by ještě do konce letošního roku mohla být zpracována dokumentace ke stavebnímu povolení a v lednu 2018 podána žádost o stavební povolení. Vydání stavebního povolení by v takovém případě připadalo na březen 2018.

Firma HaskoningDHV Czech Republic spol. s.r.o. zpracovává projektovou dokumentaci i k druhému úseku cyklotrasy Odra - Nisa, kterým je úsek Košická – Poštovní. V případě tohoto úseku schválila Rada města v srpnu letošního roku dodatek ke smlouvě, kterým se konečný termín předání projektové dokumentace posunul na červen 2018. Termíny plnění smlouvy pro úsek Hrazená - Barvířská však zůstal v platnosti podle původní smlouvy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

16:31 Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

Kromě velkého dětského hřiště, které bylo nedávno realizováno v ulici Vackova a ke kterému ještě při…