Liberec varuje seniory před "šmejdy". Besedy budou pokračovat

03.06.2015 16:35

Komunitní středisko Kontakt Liberec a Centrum zdravotní a sociální péče ve spolupráci s Českou obchodní inspekcí a Městskou policií Liberec uspořádalo sérii besed na téma Nové praktiky Šmejdů.

Liberec varuje seniory před "šmejdy". Besedy budou pokračovat
Foto: Oldřich Szaban
Popisek: Druhá strana náměstí s Ještědem v pozadí

První beseda se uskutečnila v Centrálním klubu seniorů, kde ji navštívilo více než 25 seniorů a během následujících dnů besedy proběhly i v libereckých Domech s pečovatelskou službou Krejčího, Burianova a Borový vrch. Vyslechnout si potřebné rady od odborníků přišlo více než 100 seniorů žijících v domech s pečovatelskou službou.

Odborníci seniory upozornili na nebezpečí smluv uzavřených po telefonu, které jsou mezi podvodníky velmi rozšířené a také na pochůzkový a podomní prodej, který nepoctiví prodejci využívají jako záminku k možnému okradení seniorů a velmi předraženému prodeji výrobků a služeb.

Besed se zúčastnili také zástupci pořádajících organizací za Komunitní středisko Kontakt ředitel Michael Dufek a za Centrum zdravotní a sociální péče ředitelka Lenka Škodová, přednášek se ujal ředitel odboru kontroly České obchodní inspekce Ivan Žďárský a preventista Městské policie Liberec Zdeňka Brodská.

Po každé z besed následovala diskuze, kde se mnozí senioři svěřili se svými špatnými zkušenostmi s předváděcími akcemi i nejrůznějšími technikami takzvaných „Šmejdů“. Potřebnost podobných besed je více než zřejmá, a proto se této problematice bude věnovat další série besed již na podzim tohoto roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…