Liberečané pomohli ušetřit

09.07.2016 6:30

Občané města Liberce, kteří svědomitě třídí odpad, přispěli ke zlepšení životního prostředí.

Liberečané pomohli ušetřit
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

Statutární město Liberec obdrželo od společnosti EKO-KOM, a. s. osvědčení o uspoření emisí. Úspora se vypočítává na základě množství vytříděného odpadu a množství energie, která by byla potřeba pro výrobu jednotlivých typů produktů z primárních surovin. Úspora energie pak snižuje tzv. "uhlíkovou stopu", tj. množství do ovzduší vypouštěných skleníkových plynů při výrobě produktů z primárních surovin vyjádřených v ekvivalentech oxidu uhličitého.

Občané města mohou kromě barevných kontejnerů rozmístěných po celém městě využívat také sběrný dvůr FCC Liberec v Ampérově ulici a sběrné místo Kovošrotu v ulici Dr. Milady Horákové. Každý občan města, který má řádně zaplacen poplatek za odpad, zde může odevzdat odpad až do půl tuny za rok s výjimkou stavebních odpadů, které jsou zpoplatněny. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…