Litoměřičané vymýšlejí, jak vylepšit město

19.03.2018 7:37

Čtyři vlastní projekty navrhují letos obyvatelé Litoměřic v rámci tzv. participativního rozpočtování. O tom, který nakonec bude realizován, rozhodne na základě hlasování veřejnost v průběhu diskusního fóra „Desatero problémů Litoměřic“, které se uskuteční 11. dubna v Kulturním a konferenčním centru. Město je připraveno z rozpočtu vyčlenit 200 tisíc korun.

Litoměřičané vymýšlejí, jak vylepšit město
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Veřejnost bude vybírat z následujících projektů: „Částečná rekonstrukce dětských šaten v krytém plaveckém bazénu“, „Hry na chodník pro malé i velké“, „Chytré Litoměřice – využití internetu věcí pro bezpečnější, komfortnější a moderní město“ či „Zelená oáza ve středu města“.

Každý z projektů reflektuje jiné téma – revitalizaci vnitřních i venkovních prostor, využití internetových nástrojů pro monitoring a řízení hluku a světelného smogu, či vybudování jednoduchých dětských a dospělých hřišť v různých částech města. „Všechny náměty jsou velmi zajímavé a podporu si zaslouží,“ konstatovala Irena Vodičková, koordinátorka Zdravého města Litoměřice.

Loni byl v rámci participativního rozpočtování vybudována Bosá stezka v areálu ZŠ U Stadionu, předloni lanová dráha na úpatí Mostné hory.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.