Litoměřice: Autobusové nádraží je Stavbou Ústeckého kraje 2017

21.03.2018 21:17

Litoměřické autobusové nádraží bylo vyhlášeno Stavbou Ústeckého kraje 2017. Ocenění včera převzal místostarosta Václav Červín a Venuše Brunclíková, vedoucí odboru územního rozvoje městského úřadu (na snímku vlevo). Vyhlašování výsledků 7. ročníku soutěže se uskutečnilo v Krajském úřadu Ústeckého kraje.

Litoměřice: Autobusové nádraží je Stavbou Ústeckého kraje 2017
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Účelem a posláním sedmého ročníku přehlídky bylo nalézt a ocenit nejkvalitnější stavbu reprezentující kulturu stavitelského umění v Ústeckém kraji v časovém rozmezí leden 2014 až prosinec 2016. Do finále se dostalo pět staveb. Dle odborné poroty se sešla řada aspektů, které dostaly „Modernizaci a dostavbu autobusového nádraží“ na první místo. „Nástupiště využívá nadčasového designu a novodobé technologie. Cestující jsou perfektně informováni díky komplexnímu ozvučovacímu informačnímu systému, který je zabudován do nosné konstrukce,“ kladně hodnotil Zbyněk Pěnka, předseda Okresní hospodářské komory v Litoměřicích. Porota dále ocenila parkoviště pro 80 automobilů, místa pro vozidla taxislužby, nové sociální zařízení a využití kvalitních povrchů, díky kterým byla snížena prašnost. Město získalo na stavbu dotaci ve výši 50 milionů korun a 10 milionů korun uvolnilo z vlastního rozpočtu.

„Vyznamenání autobusového nádraží nás velmi těší. Přestavba nebyla jednoduchá a projekt prošel několika úpravami. Výsledek plní svůj účel a ocenění je toho důkazem,“ neskrýval radost z výhry Václav Červín. Autobusové nádraží se uvedlo do provozu v říjnu roku 2015.

Litoměřice získaly cenu již potřetí

Na druhé příčce se umístila „Revitalizace sportovní haly v Litvínově“ a na místě třetím projekt „Velemyšleves – obchvat a přemostění Chomutovky“.

Litoměřice nezískaly cenu za Stavbu Ústeckého kraje poprvé. Za rok 2011 ji obdržel nový Domov pro seniory na Dómském pahorku. A v roce 2015 byl vyhlášen Stavbou Ústeckého kraje 2013 gotický hrad.

Soutěž vyhlašuje od roku 2002 Okresní hospodářská komora v Litoměřicích ve spolupráci s Českou komorou autorizovaných inženýrů a techniků a Svazu podnikatelů ve stavebnictví ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…