Litoměřice: Festival Save-Skate III pomůže zachránit sportoviště

08.07.2017 7:29

Třetí ročník festivalu Save-Skate, který se koná v sobotu 8. července, si klade za cíl propagovat význam litoměřického skateparku a podpořit jeho regeneraci. I pro letošek organizátoři připravili nabitý hudební i sportovní program.

Litoměřice: Festival Save-Skate III pomůže zachránit sportoviště
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

„Chceme festivalem ukázat, že je zde zájem, že jsou tu lidé, kterým není současnost i budoucnost skateparku lhostejná. A nejsou to jen jeho uživatelé, ale také místní obyvatelé, občané,“ poukázala Šárka Hlaváčková, pořadatelka festivalu a jednatelka mladých lidí, kteří areál pravidelně užívají a usilují o jeho rozvoj.

Letos se areál skateparku pod Tyršovým mostem rozezní punkem i alternativním rapem. The OXX, Dandelion and The Burdock, Highstreet Hooligans, Gambrz Reprs, MC Gey, ASAP Jarda, Johny Násilník – to je kompletní hudební program, který se představí od sobotních 12 hodin do půlnoci. A k čemu rampy slouží, předvedou závodníci na "skejtu" a BMX.

Vstup je dobrovolný a příspěvek putuje do fondu skateparku.

Město Litoměřice s uživateli litoměřického skateparku spolupracuje. Probíhají jednání o nové podobě tohoto areálu a o jeho rozšíření na místě, kde se nachází travnatá plocha. Tuto část sportovního areálu má nahradit asfalt a další sportovní prvky, které ve stávajícím skateparku chybí. Součástí rekonstrukce bude i dodání nových, pevnějších desek podél překážek a i částečná výměna stávajícího povrchu. BMX komunita se rozhodla zvýšit dohled nad sportovištěm, do jehož obnovy investovalo město letos na jaře zhruba 150 tisíc korun. Součástí této rekonstrukce byla kompletní výměna dvou rezavých ramp, odstranění rzi na ostatních překážkách a nátěr všech překážek v celém areálu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Kulturní léto nabídne kvalitní program i letos

22:05 Prostějov: Kulturní léto nabídne kvalitní program i letos

Také letos se Prostějované a návštěvníci našeho města mohou těšit na bohatou škálu kulturních aktivi…