Litoměřice: Městský úřad postoupil o další krok v bezbariérových úpravách

03.03.2020 8:38

Nově vybudované moderní bezbariérové toalety byly včera uvedeny do provozu na Městském úřadu na Mírovém náměstí v Litoměřicích. Nacházejí se v průchodu hlavní budovy. Radnice tak postoupila o další krok na své cestě k bezbariérovému úřadu.

Litoměřice: Městský úřad postoupil o další krok v bezbariérových úpravách
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Toalety jsou primárně určeny handicapovaným občanům a budou přístupné pouze prostřednictvím Euroklíče. Díky spolupráci s Národní radou osob se zdravotním postižením ČR se objeví v registru toalet pro tělesně postižené, a to včetně adresy, informace o otevírací době a souřadnic GPS.

„Stále postupujeme kupředu a bojujeme proti bariérám. Máme již bezbariérové pracoviště pro seniory a občany se zdravotním postižením přístupné přímo z Mírového náměstí, upravili jsme několik dalších pracovišť úřadu, máme bezbariérový vstup do nově rekonstruované podatelny. Nyní po dokončení toalet připravujeme i výstavbu výtahu, aby byla bezbariérová celá radnice," předeslal tajemník úřadu Milan Čigáš.

Jak doplnil Ladislav Pošík, investiční technik městského úřadu, v plánu je letos také vytvoření komfortnějšího přístupu do samotné budovy radnice i dvorního traktu, kde se nyní nacházejí poměrně těžké dveře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…