Litoměřice: Na podzim začne druhá etapa rekonstrukce Palachovy ulice

24.07.2017 6:33

První etapa rekonstrukce Palachovy ulice je v plném proudu a stavební práce jsou v souladu s harmonogramem. Začínají v Sovově ulici a aktuálně končí v Palachově ulici - na křižovatce s ulicemi Palackého a Tolstého.

Litoměřice: Na podzim začne druhá etapa rekonstrukce Palachovy ulice
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

„Byly vytěženy stávající vrstvy povrchu a provedeny zemní práce. Firmy navážejí podkladové vrstvy nového asfaltového povrchu. Rozbíhají se práce související s dlážděním chodníků a ploch určených k parkování. Hotové jsou inženýrské sítě, uliční vpusti a veřejné osvětlení,“ charakterizoval aktuální stav Ladislav Pošík, stavební technik odboru územního rozvoje městského úřadu.

Druhá etapa má být zahájena na přelomu září a října poté, co bude dopravě otevřen úsek dotčený první etapou. Týká se úseku od křižovatky s ulicí Palackého ke křižovatce s ulicí Křižíkova. Součástí je i stavba chodníku po levé části Křižíkovy ulice, jež zajistí bezbariérový přístup z Palachovy ulice až k hornímu nádraží. K realizaci třetí etapy, jež skončí na křižovatce s ulicí Masarykova, dojde až příští rok.

Zároveň s revitalizací Palachovy ulice dochází k rekonstrukci vodovodu, kanalizace a revizím přípojek. Tyto práce, jež se již dotýkají horní části komunikace a pokračují směrem k Masarykově ulici, předcházejí samotné rekonstrukci celé Palachovy ulice.

„Stavba je složitá a obyvatelům této části přináší velké komplikace. Snažíme se je společně řešit, i když to není jednoduché. Děkujeme všem za trpělivost, ale výsledek nepochybně bude těšit nás všechny,“ uvedl starosta Ladislav Chlupáč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

11:17 Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

V rámci příprav oslav 90. výročí založení Botanické zahrady Petra Albrechta v Prostějově, které se u…