Litoměřice: Nominace Srdcařů i dobrovolníků jsou spuštěny

10.06.2021 14:05

Nominace již čtvrtého ročníku ankety Srdcař Litoměřic je spuštěna. Obyvatelé mohou nominovat podnikatele či firmy (tedy osoby a organizace s vlastním IČO) pomáhající a podporující litoměřické občany nebo neziskové organizace.

Litoměřice: Nominace Srdcařů i dobrovolníků jsou spuštěny
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

„Rádi bychom vyzdvihli nezištné úsilí těch, kteří jsou v našem městě společensky zodpovědní a mají zájem na jeho dalším rozvoji. Není to samozřejmé a velmi si takového přístupu vážíme,“ připomněl myšlenku celé iniciativy platnou i pro letošní rok starosta Ladislav Chlupáč.

Anketa

Je správné, že Facebook smazal stránku poslance Lubomíra Volného?

11%
84%
hlasovalo: 16174 lidí

Návrhy na ocenění za zajímavé a přínosné počiny mohou nominující zaslat nejpozději do 31. července 2021 prostřednictvím webového formuláře. Slavnostní večer se bude konat ve středu 24. listopadu v konferenčním sále litoměřického hradu.

„I drobná pomoc může být velmi důležitá a inspirující. Pokud Vámi navržený Srdcař nemá vlastní IČO, můžete jej nominovat na ocenění Dobrovolník Litoměřic 2021,“ informuje koordinátorka Zdravého města a MA21 Irena Vodičková a dodává, „proto, znáte-li někoho ve svém okolí, kdo by si ocenění za své nezištné aktivity v Litoměřicích zasloužil, neváhejte a zašlete nominaci. Nejen velké, ale i malé činy zasluhují naši pozornost.“ Mezi nominované nebudou zařazováni zástupci příspěvkových organizací města a zástupci subjektů zastoupených v městském zastupitelstvu.

V případě dotazů kontaktujte koordinátorku obou ocenění na e-mailu irena.vodickova@litomerice.cz nebo telefonním čísle +420 416 916 400, další informace naleznete na stránkách Zdravého města.

V minulém ročníku Srdcaře Litoměřic bylo oceněno celkem 13 nominovaných. Nejvyšší počet hlasů získali manželé Kaiserovi a Josef Pásztor z Krušovické pivnice za projekt „Kyselica pro dětské oddělení městské nemocnice“. Ti se ujali patronství po manželech Baudlerových z Nadačního fondu BigMat. Anketa Srdcař Litoměřic byla poprvé vyhlášena v roce 2018, zakládající patronkou se stala Diana Cepníková, která tvoří společně s patrony daného ročníku přípravný výbor.

Hlasování v anketě Srdcař Litoměřic bude probíhat v říjnu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…