Litoměřice: Nové virtuální prohlídky přibližují zajímavosti města

02.08.2022 15:28 | Tisková zpráva

Prohlédnout si ta nejzajímavější a turisticky nejatraktivnější místa v Litoměřicích z pohodlí domova. To je možné díky novince v podobě 360° virtuální mapy.

Litoměřice: Nové virtuální prohlídky přibližují zajímavosti města
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Uvítají ji především turisté, kteří se do Litoměřic teprve chystají a rozhodují se, jaká místa ve městě navštíví. Nyní je mohou prozkoumat předem, udělat si představu o tom, co dané místo nabízí a výlet si lépe naplánovat.

Anketa

Bojíte se, že kvůli globálnímu oteplení masivně vyhoří naše lesy?

4%
94%
hlasovalo: 3870 lidí

V rámci virtuálních prohlídek je zatím zpřístupněna dvacítka míst. Kromě městských hradeb, Mírového, Kostelního a Kapucínského náměstí, Parku Václava Havla nebo Expozice Richard v proměnách času, tak virtuální návštěvníci mohou nahlédnout například do Muzea křišťálový dotek, Galerie marionet či do Muzea železnice Kávy s párou. Z ptačí perspektivy je možné si prohlédnout také koupaliště na Písečném ostrově nebo Jiráskovy sady. Další místa postupně budou přibývat.

„Tímto způsobem propagujeme nejen turisticky významné a zajímavé lokality či objekty nacházející se v majetku města, ale i ty, jež jsou provozované soukromými subjekty. Všem nám totiž jde o totéž. Co nejvěrohodněji přiblížit atraktivitu Litoměřic tak, aby k nám turisté chtěli zavítat,“ poukázala na smysl nové virtuální mapy vedoucí odboru komunikace, marketingu a cestovního ruchu Městského úřadu v Litoměřicích Eva Břeňová.

Novou virtuální mapu město zpřístupnilo ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

7:37 Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

Zápisy do školek Mozaika, Demlova 28 a Nad Plovárnou se uskuteční ve dnech 6. a 7. května. Volných j…