Litoměřice: Objemný odpad u kontejnerů přetrvává, pomozte hledat původce

17.11.2020 7:34

Gauč, nábytek, a dokonce i vana byly v uplynulých dnech odloženy vedle kontejnerů v ulici Spojovací. A nejde o událost ojedinělou.

Litoměřice: Objemný odpad u kontejnerů přetrvává, pomozte hledat původce
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Případy nezodpovědného a k okolí nešetrného chování tohoto druhu se v Litoměřicích opět množí. Občanům, kteří takto odloží odpad, přitom hrozí pokuta až do výše 50 tisíc korun.

U osob právnických je to pak až 300 tisíc korun. V poslední době pracovníci odboru životního prostředí řešili pět přestupků, kdy byli viníci dopadeni a dostali pokutu.

V ulici Spojovací se viníka podařilo odhalit. „Byl vyzván, aby nepořádek odklidil a za své jednání ponese následky,“ sdělila Kristýna Slabochová, referentka Odboru životního prostředí Městského úřadu v Litoměřicích. K obdobné situaci došlo v posledních dnech i v ulici Družstevní. Zde se bohužel viníka vypátrat nepodařilo. Město proto prosí obyvatele, aby si všímali takto nezodpovědného chování a v případě, že ho zaznamenají, kontaktovali městskou policii.

Neukázněnost některých občanů totiž dále zvyšuje náklady města na odpadové hospodářství. Technické služby denně vyvážejí tuny objemného odpadu, který je nepovoleně odkládán kolem kontejnerových stání. „Obdobné chování je přitom nepochopitelné, protože v Nerudově ulici funguje sběrný dvůr, kam mohou občané s trvalým pobytem v Litoměřicích zdarma ukládat odpad. Apelujeme na ně, aby ho co nejvíc využívali. Dovoz nového nábytku si zařídí, ale zapomínají na odvoz vysloužilého,“ posteskla si referentka odboru životního prostředí Kristýna Slabochová.

Objem komunálního odpadu dále narůstá. Město na situaci reaguje mj. zvýšením četnosti svozu v nejpostiženějších lokalitách. Příkladem je svoz papíru, kde ve vytipovaných místech bude svážen třikrát v týdnu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…