Litoměřice: Organizátory kulturních akcí podpoří město více než milionem korun

09.05.2019 18:45

Částkou ve výši 1,2 milionu korun podpoří město Litoměřice letošní kulturní akce, pořádané místními subjekty. O rozdělení financí z „Programu podpory v oblasti kultury – 800. výročí založení města Litoměřice“ rozhodli zastupitelé na svém posledním zasedání.

Litoměřice: Organizátory kulturních akcí podpoří město více než milionem korun
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Celkem bude z programu podpořeno 35 projektů. Nejvyšší částkou ve výši 130 tisíc korun pomůže město dvěma akcím, a to rodinnému festivalu „Bezva fest“ a „Slavnostnímu 5. ročníku dětského festivalu ohně a pohybu Incendio 2019“. Stotisícovou dotaci pak převyšují ještě dvě akce – „ALLfest“ a „10. benefiční divadelní festival“ Centra pro náhradní rodinnou péči.

Při rozhodování o udělení finančního příspěvku město posuzuje naplňování cíle programu a rozšiřování kulturní nabídky města, dopad na zvýšení potenciálu cestovního ruchu, originalitu, finanční stránku projektu a přímou souvislost s oslavami 800. výročí města.

Kromě jednorázových akcí přispívá město pravidelně i celoroční činnost klubů. Pro tyto účely vyčlenilo v tomto roce částku 700 tisíc korun z „Programu podpory celoroční činnosti subjektů v oblasti kultury v Litoměřicích“ Je to o 200 tisíc korun více než vloni. Při výběru spolků, které radnice podpoří, jsou upřednostňovány ty s dětskou či mládežnickou základnou. Zohledňuje se mimo jiné také úspěšnost při reprezentaci a soutěžích či finanční náročnost oboru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Poučení i zábavu nabídl program pátečního Dne země v Komenského sadech

7:37 Ostrava: Poučení i zábavu nabídl program pátečního Dne země v Komenského sadech

Den Země, tradiční environmentální akce, nabídnul v pátek 19. dubna v Komenského sadech bohatý progr…