Litoměřice: Parkovací kartu do centra dostal každý, kdo na ni měl nárok

21.03.2021 15:59

Novinka se osvědčila. Díky změně parkovacího systému platného v centru města od 1. ledna mohl být uspokojen každý žadatel o parkovací kartu, který na ni má nárok. Dosud tomu tak nebylo. Na řadu rezidentů nebo podnikatelů sídlících v centru se v minulosti nedostávalo.

Litoměřice: Parkovací kartu do centra dostal každý, kdo na ni měl nárok
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

„Zrušením vyhrazených míst jen pro konkrétní vozidla a zároveň povolením zaparkovat s parkovací kartou kdekoliv v rámci celé zóny od 1. ledna došlo k tomu, že ji dostali i ti, kteří na ni čekali několik let. Parkovat nyní mohou majitelé karet kdekoliv, stejně jako ostatní řidiči bez karet, kteří uhradí parkovné. Dříve bývala parkovací místa rezidentů třeba celý den prázdná, protože ráno odjeli do zaměstnání. Paradoxně jich kolem stovky zároveň chybělo. Nyní je možné všechna místa k parkování využívat po celý den,“ vysvětlil Lukas Wünsch, místostarosta města.

Anketa

Uškodí ODS odchod Pavla Novotného?

5%
18%
hlasovalo: 9931 lidí

Zájemci o parkovací karty o ně mohou stále žádat prostřednictvím formuláře na webových stránkách Technických služeb města (ZDE). „Čekací listina je momentálně prázdná. Pokud se opět nahromadí dejme tomu desítka žádostí, jsme připraveni je na radě města hned řešit,“ upřesnil Lukas Wünsch. Počet vydaných parkovacích karet v současné době nepokryje ani polovinu všech parkovacích míst.

Nový systém pochopitelně nepotěšil všechny. Konkrétně v Michalské ulici je několik rezidentů, kteří nyní mají problém na rozdíl od minulosti zaparkovat před svými domy, neboť jim tam stojí řidiči, kteří si zaplatili parkovné. „Byli zvyklí stát na jednom místě, které považovali za „své“. Je třeba si však říct, že se stále jednalo o veřejný prostor. Chápeme to. Ale jsou to jedinci. Celkově však pozitiva rozhodně převažují nad negativy,“ uved Lukas Wünsch.

V centru města již zanedlouho přibudou další parkovací automaty, a to na místech, kde dosud zcela chyběly. Nově budou v ulicích Krajská, Lidická, 5. května, Zítkova, Jezuitská a na Dominikánském náměstí. Instalace automatů proběhne v období duben až květen. Fungovat by měly od června.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…