Litoměřice: Prázdniny jsou příležitostí k rekonstrukci školních objektů

31.07.2017 6:33

Venkovní multifunkční hřiště všech litoměřických základních škol zůstala o prázdninách v provozu. Pod dohledem správců využívá mládež v hojné míře sportoviště, z nichž některá procházejí částečnou obnovou.

Litoměřice: Prázdniny jsou příležitostí k rekonstrukci školních objektů
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Například běžecké a rozběhové dráhy pro skok daleký v základních školách Ladova a Masarykova mají nový povrch. Původní zhruba dvacet let staré povrchy již nevyhovovaly technickým a bezpečnostním požadavkům, proto s příchodem letních prázdnin došlo k jejich výměně. Práce zahrnovaly i vybagrování původního podloží, navezení podkladových vrstev, jejich zhutnění a pokládku asfaltu, na který byl nový povrch nalepen. Pracovníci Masarykovy školy kromě toho dokončují svépomocí nové hřiště na plážový volejbal.

Stavební práce v období letních prázdnin však probíhají i v jiných školských zařízeních zřizovaných městem Litoměřice. „Rekonstruováno je sociální zařízení pavilonu tělocvičen v Havlíčkově základní škole. V mateřské škole Mašinka zase měníme okna a dveře. Objekt zateplujeme pouze částečně, neboť se nachází v režimu ochranného pásma městské památkové rezervace. Naopak kompletně bude zateplen Dům dětí a mládeže Rozmarýn, který je panelákového typu. V jeho případě dochází k výměně oken, dveří, zateplení střechy a obvodového pláště budovy,“ jmenovala vedoucí odboru školství, kultury, sportu a památkové péče městského úřadu Andrea Křížová.

Prázdninové investice města do školských zařízení se pohybují okolo 12 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

7:04 Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

Radní města Pardubic schválili návrh obecného opatření, které v souladu se zákonem stanovuje a zvyšu…