Litoměřice: Pro osamělé seniory chystá město krizové potravinové balíčky

13.03.2020 8:38

Krizové potravinové balíčky pro osamělé seniory, kteří si nemohou sami nebo prostřednictvím příbuzných nakoupit, připravuje město Litoměřice.

Litoměřice: Pro osamělé seniory chystá město krizové potravinové balíčky
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Pracovníci odboru sociálních věcí a zdravotnictví ve spolupráci s charitouběhem těchto dnů mapují situaci a aktivně vyhledávají seniory, kteří pomoc potřebují. "Balíčky nebudou určeny všem, jde o krizové řešení pro nejpotřebnější," upozornila vedoucí odboru Renáta Jurková. Rozvoz potravin zajistí dobrovolníci či dobrovolní hasiči. Náklady zatím uhradí město. Poté, co nebezpečí pomine, budou moci senioři na úřad přijít a balíček dodatečně uhradit.

Tajemník městského úřadu Milan Čigáš vyzývá obyvatele k všímavosti a vzájemné pomoci. "I těžká chvíle, jako je takováto krize, může být přínosem například v prohloubení mezilidských vztahů. Každý z nás může ukázat to dobré, co v něm je. Všímejme si prosím opuštěných sousedů, i kdyby měla pomoc spočívat pouze v laskavém uklidňujícím slově. Město se snaží jít příkladem," uvedl tajemník.

V případě, že se domníváte, že jste seniorem, který není schopen či se bojí si sám dojít do obchodu, nebo znáte v okolí někoho takového, můžete volat na telefonní čísla: 416 916 120, 416 916 125, 416 916 222.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Sokolov: Strážníci a policisté chystají společnou preventivní akci, zaměřenou na správné parkování

19:06 Sokolov: Strážníci a policisté chystají společnou preventivní akci, zaměřenou na správné parkování

Špatně zaparkovaná auta. Problém, který strážníci i policisté musí v Sokolově řešit čím dál tím čast…