Litoměřice: Sčítače prověří dopravu ve městě

12.10.2017 19:52

Centrum Litoměřic se podrobí výzkumu intenzity dopravy. Nenápadná sčítací zařízení zaznamenají dopravní vytíženost v historické části města od 13. do 20. října

Litoměřice: Sčítače prověří dopravu ve městě
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Díky těmto šetřením a informacím od občanů z probíhajícího průzkumu dopravního chování získá město vstupní data pro dopravní model, který může v budoucnu pomoci s organizací dopravy Litoměřic. „Naměřené hodnoty budou vodítkem pro základní výpočty a statistiky popisující složení dopravního proudu, rozložení intenzit dle kategorií a časové periody či statistiky popisující průběh rychlostí na měřené lokalitě,“ vysvětlila Barbora Novotná Březovská z Centra dopravního průzkumu.

Měření zajistí automatický sčítač dopravy (ASD - Sierzega SR4), který zaznamená každé vozidlo v měřeném profilu. K němu následně přiřadí informace o směru jízdy, rychlosti, délce, kategorii i odstupu od předchozího vozidla v sekundách včetně času průjezdu. Zařízení pracuje s rozsahem rychlostí od 3-250 km/h. Je autonomně napájeno a má kompaktní rozměry, neovlivňuje tedy řidiče v dopravním chování.

„Sčítače se nejčastěji umísťují na sloupky dopravních značek. Dopravu prověří v ulicích Lidická, Michalská, Velká Dominikánská, Dlouhá, Mostecká a Jarošova. Kromě těchto ulic pak ještě na třech místech vytipovaných Centrem dopravního výzkumu v souvislosti s připravovanou rozptylovou studií,“ doplnil projektový manažer udržitelné dopravy Zdeněk Zabilanský z Městského úřadu Litoměřice.

Výzkum intenzity dopravy navazuje na směrový průzkum dopravy organizovaný Centrem dopravního výzkumu v měsíci září. Výsledky měření město obdrží do konce roku 2017, dopravní model bude zpracován v první polovině roku 2018.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český Krumlov: Na úřad s občankou v mobilu

7:04 Český Krumlov: Na úřad s občankou v mobilu

V lednu byly spuštěny eDoklady – aplikace, která v zabezpečené formě obsahuje občanský průkaz. Posky…