Litoměřice: Školáci chválili opravená nádraží, zmodernizovali by koupaliště či bazén

28.03.2022 20:27 | Tisková zpráva

Další ročník Školních fór, pořádaných Zdravým městem Litoměřice, začal v pátek v ZŠ Na Valech. Dvě desítky vybraných školáků z druhého stupně ve dvou blocích sdělovali své poznatky a názory na fungování školy a města.

Litoměřice: Školáci chválili opravená nádraží, zmodernizovali by koupaliště či bazén
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

První část fóra patřila chodu školy. Z diskuze vyplynulo několik témat, kterými se bude vedení školy zabývat. Školáci by uvítali větší komfort na toaletách, kvalitnější stravu v jídelně nebo relaxační místnost. Nejvíc by však chtěli zdobrovolnit výtvarnou výchovu.

Druhá část se týkala města. Děti pochválily park Václava Havla, opravená nádraží, autobusové zastávky, sportovní areály či nový grafický vizuál města. Zlepšily by naopak pořádek na autobusovém nádraží, zmodernizovaly koupaliště, krytý plavecký bazén i nemocnici. Nejvíc by pak přivítaly zvýšení bezpečnosti ve městě a více veřejných toalet.

„Vedeme děti už od školního věku k lepšímu vnímání svého okolí. Jak ve škole, tak i ve městě. Zapojujeme je touto cestou do rozhodovacího procesu. Je dobré nenaslouchat pouze dospělým, neboť i děti mají spoustu zajímavých podnětů,“ uvedl Petr Hermann, politik Zdravého města Litoměřice.

Anketa

Má Markéta Pekarová Adamová vaši důvěru?

1%
98%
hlasovalo: 34541 lidí

Náměty od školáků se dostávají do užšího výběru témat, jimiž se zabývá rada města. Jednou z dokončených akcí, která vzešla z podnětu dětí, je právě se otevírající zrekonstruovaný skatepark pod Tyršovým mostem.

Školní fóra probíhají v Litoměřicích již od roku 2015. Během následujícího měsíce se uskuteční na všech zbývajících základních školách ve městě. Po jejich skončení přijde tradičně na řadu akce Mladé fórum, kde se potkají zástupci všech sedmi škol i se studenty gymnázia. Z každé instituce bude přítomno pět školáků, kteří podiskutují o problémech města se zástupci Zdravého města i s členy městské rady či zastupitelstva.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…