Litoměřice: Stany u nemocnice poskytnou čekajícím na odběry zázemí

22.10.2020 18:35

Krokem ke zvýšení komfortu čekajících na odběry na vyšetření COVID 19 bylo postavení dvou stanů v blízkosti vchodu do odběrového místa litoměřické nemocnice v pavilonu A.

Litoměřice: Stany u nemocnice poskytnou čekajícím na odběry zázemí
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Ty zde vyrostly během úterního odpoledne a ve středu k nim přibyly další dva o něco větší stany, které minimálně do konce letošního roku pro nemocnici zajistí prostřednictvím společnosti Zahrada Čech s.r.o. Město Litoměřice.

Anketa

Podporujete omezení volného pohybu a uzavření obchodů?

68%
32%
hlasovalo: 24314 lidí

"Na jaře a v letních měsících nebylo třeba díky příznivému počasí a menšímu počtu čekajících toto zázemí řešit. Stoupající počet testovaných a několik větrných a deštivých dní však vyvolalo potřebu vytvořit ve stávajících podmínkách odběrového místa čekajícím zázemí. Samozřejmě s apelem na dodržování všech vládních nařízeních proti šíření nákazy,“ vysvětlil Radek Lončák, předseda představenstva litoměřické nemocnice, proč nemocnice k instalaci stanů přistoupila, a doplnil, že stany budou též vybaveny židlemi. „Navíc spolupracující bezpečnostní služba či personál odběrového místa v pravidelných intervalech osoby čekající na odběry obchází a vyzývá rodiče s dětmi, těhotné ženy či osoby invalidní a nemocné k přednostnímu odběru,“ upřesnil ještě Lončák.

Odběrové místo pro PCR testy funguje v Nemocnici Litoměřice, a.s. od dubna 2020. Zatímco při zahájení jeho činnosti bylo realizováno několik desítek odběrů denně, nyní se počty odběrů denně blíží ke třem stům. Pro odběry je nutné se registrovat prostřednictvím formuláře na internetových stránkách nemocnice. Registrovaní pacienti jsou k odběrům přijímáni každý pracovní den kdykoli během časového intervalu 8,00-12,00 hodin. „Není proto vůbec třeba přijít hodinu před otevřením odběrového místa a vystavit se zbytečnému čekání. Naopak uvítáme, když se příchozí rozprostřou přes celé dopoledne. V souladu s tímto požadavkem a s cílem čekání co nejvíce zkrátit a zamezit tvoření front, již připravujeme nový registrační formulář, který toto zohlední,“ uzavřel Radek Lončák.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

22:28 Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

Jako každý rok ocenil Zlínský kraj pracovníky ve školství. Mezi patnácti oceněnými z celého kraje by…