Litoměřice: Strážníkům pomáhají osobní kamery

06.12.2019 6:32

Strážníci městské policie jsou nově vybaveni osobními kamerami. Přibyl jim tak další nástroj, který výrazně pomáhá plnit úkoly a zároveň poskytuje možnost zpětného vyhodnocení situace a celého zásahu.

Litoměřice: Strážníkům pomáhají osobní kamery
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Kamery policie zakoupila vzhledem k poptávce veřejnosti po větší transparentnosti zákroků strážníků. Po testovacím provozu, ve kterém se zařízení osvědčilo, nyní město pořídilo čtyři kamery Axon Body 2. "Jde o odolné kamery vyvíjené speciálně pro policejní složky. Součástí zařízení je i software pro zpracování a evidenci záznamů a dokovací stanice pro dobíjení a stahování nahrávek. Zachycená videa jsou okamžitě k dispozici pro přezkoumání zásahu a mohou posloužit jako důkazní materiál ve vyhrocených situacích," sdělil Pavel Frk, technik Městské policie v Litoměřicích.

Už po krátké době používání hodnotí samotní strážníci nové zařízení kladně. "Lidé se chovají jinak, když vidí, že jsou nahráváni, takže se předejde možným konfliktům už jen tím, že kameru máme u sebe. Mají navíc funkci přednahrávání, která zaznamená i minutu před samotným zapnutím, což je v mnohých situacích nedocenitelné," pochvaluje si kamery například strážník Daniel Syndula.

Kamery v celkové hodnotě 173 tisíc korun pořídilo město částešně z vlastních prostředků (33 tisíc korun), z části díky přispění Ústeckého kraje, který poskytl 140 tisíc korun. Město Litoměřice do budoucna počítá s rozšířením jejich počtu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…