Litoměřice: Stromořadí v ulici 5. května prochází revitalizací

23.02.2018 16:48

Při procházce ulicí 5. května kolemjdoucí překvapí chybějící stromořadí. Obavy z úbytku zeleně v místě však procházející trápit nemusí.

Litoměřice: Stromořadí v ulici 5. května prochází revitalizací
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

V přípravě je výsadba osmi nových stromů, ke které dojde v průběhu března či dubna. „Z původních osmi hrušní tři uschly a jedna nevydržela poryvy podzimní vichřice. V minulém týdnu jsme přistoupili k vykácení zbylých čtyřech stromů. Na místo nich vysázíme osm stromů se štíhlou korunou, které se v budoucnu nebudou dotýkat sousedních budov,“ vysvětlila za odbor životního prostředí městského úřadu Lenka Brožová, která má na starosti městskou zeleň.

Zároveň s kácením zbylých hrušní došlo v ulici k odstranění zbytků pařezů i další přípravě míst tak, aby bylo možné do nich usadit nové stromy co nejdříve.

V ulici 5. května město v současnosti hledá také možnost řešení kolizního vztahu mezi budovou bývalé Vojenské ubytovací a stavební správy a keři tisu, které se nacházejí v její bezprostřední blízkosti. Koruny tisu totiž brání přístupu světla ve dvou využívaných patrech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…