Litoměřice: Stromy v Palachově ulici čelí nájezdům řidičů, arborista hledá řešení

05.01.2021 16:43

Arborista David Hora hledá řešení, jak zlepšit podmínky stromů vysazených v Palachově ulici. Odborník v péči o dřeviny se při terénním šetření týkajícím se automobilů parkujících v těsné blízkosti stromů zaměřil na utužený prostor pro růst kořenů vysazených dřevin právě v důsledku parkujících automobilů.

Litoměřice: Stromy v Palachově ulici čelí nájezdům řidičů, arborista hledá řešení
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

„Sešli jsme se s arboristou, který se zabývá stanovištními podmínkami stromů prostřednictvím užití nových technologií. Naším cílem je vylepšit možnosti stanovišť nových stromů v Palachově ulici,“ informovala Lenka Brožová z odboru životního prostředí městského úřadu.

„Jako možné řešení vidím výměnu vrchní vrstvy substrátu za tzv. strukturální substrát, který snese zatížení, přitom je velmi dobře prokořenitelný a vsakuje vodu. Zdá se mi to jako lepší řešení než například umístění mříže, která řeší pouze mechanickou ochranu proti zhutnění a zároveň evokuje to, že najíždění na ni je v pořádku. Výměna substrátu řeší nejen tento problém, ale zlepšuje také stanoviště stromu a umožňuje další výsadbu, která zajistí optickou bariéru. Zároveň se jedná o levnější variantu, než je zmiňovaná mříž,“ uvedl arborista David Hora.

Cílem je primárně vyřešit problém s parkujícími auty a zároveň zlepšit podmínky stromů. Město se bude problematikou nadále zabývat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…